به گزارش "ورزش بوشهر"؛ درحالی که روز چهارشنبه مجمع انتخاباتی هیات قایقرانی برگزار می شود، زارعی در میان کاندیداها حضور ندارد، به این بهانه در گفتگویی با بررسی پیرامون کامیابی و ناکامی های این هیات پرداخته ایم:
شما دو دوره رییس هیات قایقرانی استان بودید. به عنوان یکی از هواداران تیم فوتبال شاهین بوشهر، زمینه آشنایی و ورود شما از فوتبال به قایقرانی چه بود؟
با سلام و عرض ادب خدمت هم استانی های گرامی خصوصا مخاطبان پایگاه اطلاع رسانی «خلیج فارس»، تیم فوتبال شاهین از تیم های محبوب، مردمی، با اصالت، قدیمی و ریشه دار بوشهر است که هواداران فراوانی دارد و اینجانب هم در عنفوان جوانی به این تیم علاقمند شده و تاکنون از هواداران پروپاقرص شاهین می باشم.
از طرفی، به دلیل ارتباط مستقیم مردم بوشهر با دریا که با زندگی آنان عجین شده، همیشه در کنار فوتبال، علاقمند بودم که از دریا در راستای تفریح و ورزش بهره ببرم و از همین رو با ورزش قایقرانی آشنا شدم و حدود ۱۸ سال به صورت حرفه ای در رشته های مختلف قایقرانی از جمله دراگون بوت به فعالیت پرداخته و مدال های زیادی را در عرصه های استانی، ملی و بین المللی برای استان کسب کردم. پس از بررسی در این زمینه و مشاهده کمبودها و نواقص بسیار این رشته در استان، با تشویق و پیشنهاد دوستان و ورزشکاران که همگی از هواداران شاهین بودند، با اتکا به خداوند در سال ۱۳۹۴ تصمیم گرفتم جهت خدمت به هم استانی ها و اعتلای بیشتر این ورزش در کشور، سکان هدایت قایقرانی استان را در دست بگیرم که خوشبختانه با اعتماد جامعه قایقرانی مواجه شدم.
قایقرانی بوشهر سالها دچار رکود بود و با حضور شما فعال تر شد. کمی از آنچه در شروع کار تحویل گرفتید و شرایط امروز بگویید؟
هر چند مسولین قبل از بنده تلاش های زیادی برای اعتلای قایقرانی انجام دادند که لازم می دانم از تک تک آنها تشکر نمایم؛ ولی باید اعلام نمایم با ورودم در این جایگاه که به صورت تخصصی و حرفه ای به آن نگاه می کردم و حتی جهت کسب دانش بیشتر رشته تحصیلی خود را تا مقطع کارشناسی ارشد نیز در دانشگاه معطوف به این حوزه قرار داده و از مشورت های بزرگان این رشته در عرصه های بین المللی نیز بهره می بردم، توانستیم با همت و تلاش های شبانه روزی همه ورزشکاران و حمایت های مردم و برخی از مسولین، این هیات را در مکانی در خور و شان یعنی دهکده گردشگری بوشهر منتقل کرده و در همه شهرستانها فعال و به امکانات مورد نیاز قایقرانان مجهز کنیم.
پس از تلاش های شبانه روزی و در طول بیش از ۸ سال که هزینه زیادی را بر دوش ما گذاشته و بعضاً از جیب شخصی تامین میشد، توانستیم بیش از ۷۰۰ ورزشکار را در رشته های مختلف از جمله دراگون بوت، آبهای آرام و رویینگ شناسایی و فعال کرده و ۱۵ باشگاه و تیم راه اندازی شده، همچنین بیش از ۲۰ ملی پوش و ۶ مربی تیم ملی راهی اردوها و مسابقات نماییم که نتیجه تلاش های صورت گرفته چندین مدال رنگین ورزشکاران بوشهری در رقابت های جهانی، آسیایی، بین المللی و کشوری بوده است.
طی همین دوره برای نخستین بار فستیوال قایقرانی بین المللی بوشهر را با حضور ورزشکاران چند کشور برگزار کردیم.
همچنین به همت مردان و زنان قایقران بوشهری جایگاه قایقرانی استان از رتبه ۲۸ به رتبه ۳ کشور ارتقا پیدا کرده و باعث شده اردوی تیم ملی با حضور پر افتخار ورزشکاران بوشهری در استان برگزار شود و نظرات این هیات در فدراسیون قایقرانی به عنوان دیدگاه کارشناسی مورد تایید قرار بگیرد.
در این مدت با کارشکنی و مشکلاتی هم مواجه بودید. از جمله آتش سوزی انبار قایق ها یا مانع تراشی برای ایجاد پیست بین المللی قایقرانی که مصوبه هیات دولت را هم داشت. از مشکلات هم برایمان بگویید و اینکه برنامه ای مدنظر بود و طی این مدت امکانش فراهم نشد؟
در طول مدت ۸ سال فعالیت در راس هیات قایقرانی، اینجانب به همراه هیات رئیسه هیات، با استرس و مشقت های فراوانی از تامین آب مصرفی برای شستشوی سرویس بهداشتی گرفته تا تامین هزینه های چند صد میلیونی برای اعزام ورزشکاران به مسابقات روبرو بوده ایم که فقط خداوند یاری گر ما بوده که تاکنون شرمنده ورزشکاران نشده ایم.
هر چند در راه پر پیچ و خطر خدمت به ورزشکاران با تهمت ها، تخریب ها و مشکلات زیادی از جمله از سنگ اندازی عده ای برای جلوگیری از ادامه کار، عدم همکاری عده زیادی از مسئولین و نظایر آن مواجه شدیم که علاقمند نیستم بدان بپردازمچرا که تکرار آن قطعا در روحیه ورزشکاران اثرات منفی خواهد گذاشت، ولی فقط خدا را سپاسگذارم که در کنار مشکلات و آلام بسیار که حتی شب ها در خواب نیز با کابوس هایی مواجه بودم، به بنده و همکاران توان مضاعفی عنایت کرد که بتوانیم با عشق و علاقه فراوان، نتیجه کار خود را با دیدن خوشحالی ورزشکاران در کسب مقام های قهرمانی ببینیم و با انگیزه بیشتری به طی طریق در این راستا قدم برداریم.
یکی از آرزوهایم، تبدیل استان به پایلوت رشته قایقرانی و آماده سازی زیر ساخت های لازم در این هیات و ایجاد پیست بین المللی قایقرانی طبق استاندارهای جهانی برای میزبانی مسابقات جهانی است که قدم ها و تلاش های زیادی برای آن برداشتیم و با رایزنی های متعدد در پایتخت، توانستیم با تصویب بودجه لازم نظر مسولین کشور را در این زمینه برای توسعه زیر ساخت های قایقرانی فراهم کنیم، ولی متاسفانه با کارشکنی و عدم همکاری مسئولین استانی و ممانعت محیط زیست برای این پروژه موجه شدیم که ضربه مهلکی را به قایقرانی وارد کرده و مانع از رشد و توسعه آن در استانی شد که آب و هوا و شرایط آن مهیای برگزاری مسابقات مهم دنیاست و قطعا باعث رونق اقتصادی برای استان می شد.
هر چند ورزشکاران به دلیل نگاه منفی مسئولین استان در زمینه توسعه این ورزش، امیدی برای تغییرات ندارند؛ ولی بنده خوشبینم در دولت وفاق و پس از تغییرات در بدنه مدیریتی استان بتوانیم با طرح مجدد این موضوع، این پروژه مهم را به عشق خدمت به مردم بازهم پیگیری نماییم.
قرار است فردا مجمع انتخاباتی هیات قایقرانی برگزار شود. چرا مجددا برای کاندیداتوری ریاست نام نویسی نکردید؟
هر آمدنی رفتنی نیز دارد، هر چند درخواست های متعددی برای ادامه حضورم مطرح بود، ولی پس از سالها فعالیت، لازم و ضروری است به دیگر دوستان و ورزشکاران نیز میدان داد تا افرادی که توانایی مدیریت در خود احساس می کنند، بتوانند افکار و ایده های شان را ارائه دهند، پس ورود نیرویی جدید و تازه نفس برای ادامه کار لازم است.
قطعا هر فردی سکان هدایت قایقرانی را در دست بگیرد، در کنار وی خواهم ایستاد و هر آنچه در توانم باشد برای خدمت به ورزشکاران انجام خواهم داد.
پس از خروج از سکانداری هیات قایقرانی، چه فعالیتی خواهید داشت؟ آیا ارتباط خود را با این ورزش حفظ می کنید؟
خروج بنده فقط از عرصه مدیریتی بوده و قطعا همیشه در کنار ورزشکاران حضور خواهم داشت، ولی قصد دارم در بحث اقتصاد دریا محور و خلا هایی که در استان احساس می کنم که مرتبط با قایقرانان نیز خواهد بود، به صورت تخصصی فعالیت نمایم که مقدمات کار شکل گرفته و در آینده ای نزدیک از آن رونمایی خواهم کرد.
به عنوان یک فعال رشته قایقرانی توصیه شما به رییس آینده هیات چیست؟
هر چند بنده بهترین گزینه را به دلیل تخصص، توانمندی و توان مدیریتی بالا برای تصدی این هیات آقای هادی کللی از فعالان همین رشته می دانم، ولی منتظر برگزاری انتخابات هستم و بازهم می گویم هر عزیزی از سوی مجمع برگزیده شود، مورد حمایت من نیز خواهد بود.
توصیه بنده به ریاست جدید آن است که ارتباط و صمیمیت خود را با ورزشکاران حفظ و تقویت نموده و حتی مشکلات شخصی و خانوادگی آنان را پیگیری نماید چراکه در ارتقا روحیه آنان تاثیرگذار است و از سوی دیگر تمام تلاش خود را برای استاندارد سازی بیشتر این هیات و پرورش ورزشکاران حرفه ای و تلاش مضاعف برای تبدیل پیست بین المللی بکار بگیرد.
سخن پایانی؟
در انتها لازم می دانم از حمایت های آقای جمالی مدیرکل ورزش و جوانان استان تشکر کنم. تقدیر از باشگاهها و هیات های ورزشی در دوره فعالیت ایشان قابل قیاس با گذشته نیود و باعث انگیزه ورزشکاران شد. همچنین با پیگیری موثری که داشتند، اسکله شناور قایقرانی با اعتبار یک میلیارد تومان را وارد مزایده کرده و برنده آن نیز مشخص شد که در ماه آینده نصب می شود. همچنین با خرید تجهیزاتی نظیر قایق و پاروی روئینگ که از سوی اداره کل ورزش صورت گرفت، فعالیت هیات قایقرانی در گناوه نیز آغاز شود.
در پایان از همکاری ورزشکاران و بزرگان ورزش قایقرانی با اینجانب و همراهی خانواده ام با مشغله های ریاست هیات خصوصا همسرم تشکر می کنم.
منبع: خلیج فارس